You are an unregistered user, you can register here
Navigation

Information

Site

Donations
If you wish to make a donation you can by clicking the image below.


Site Sponsor

BeyondUnreal News

 
Go Back   The Unreal Admins Page > Forums > Unreal Admins > Unreal Tournament 3 > UT3 Server - Beta Only

Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Unread 14th October, 2007, 12:20 PM
SoKo SoKo is offline
Killing Spree
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 18
Default Linux Server Crashed after 5 Minutes to Play

Error in Logfile:
Quote:
DevPhysics: Error (1) in file /home/icculus/projects/novodex-Icculus/novodex/SDKs/Physics/src/NpActor.cpp, line 255: Actor::setLinearVelocity: Actor must be (non-kinematic) dynamic!
DevPhysics: Error (1) in file /home/icculus/projects/novodex-Icculus/novodex/SDKs/Physics/src/NpActor.cpp, line 255: Actor::setLinearVelocity: Actor must be (non-kinematic) dynamic!
DevPhysics: Error (1) in file /home/icculus/projects/novodex-Icculus/novodex/SDKs/Physics/src/NpActor.cpp, line 255: Actor::setLinearVelocity: Actor must be (non-kinematic) dynamic!
DevPhysics: Error (1) in file /home/icculus/projects/novodex-Icculus/novodex/SDKs/Physics/src/NpActor.cpp, line 255: Actor::setLinearVelocity: Actor must be (non-kinematic) dynamic!
DevPhysics: Error (1) in file /home/icculus/projects/novodex-Icculus/novodex/SDKs/Physics/src/NpActor.cpp, line 255: Actor::setLinearVelocity: Actor must be (non-kinematic) dynamic!
DevPhysics: Error (1) in file /home/icculus/projects/novodex-Icculus/novodex/SDKs/Physics/src/NpActor.cpp, line 255: Actor::setLinearVelocity: Actor must be (non-kinematic) dynamic!
__________________
Sorry for my creative English. I'am German.
Reply With Quote
  #2  
Unread 14th October, 2007, 02:44 PM
|BEWARE|Spaz |BEWARE|Spaz is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 6
Default

with all gamemodes?
Reply With Quote
  #3  
Unread 14th October, 2007, 02:50 PM
LODEEP's Avatar
LODEEP LODEEP is offline
Rampage
 
Join Date: Aug 2002
Location: Netherlands
Posts: 71
Default

My server is disconnect al users after 5 min. And you can't reconect anymore.
Server is still in server browser.

Quote:
Log: UTPlayerController_26 got player TcpipConnection_31
Log: UTPlayerController_27 got player TcpipConnection_33
NetComeGo: Close TcpipConnection_11 83.9.88.64:1435
Log: UTPlayerController_28 got player TcpipConnection_32
NetComeGo: Open TheWorld 83.189.214.20:4812
Log: Client netspeed is 10000
NetComeGo: Open TheWorld 81.225.86.71:33094
Log: Client netspeed is 10000
ScriptLog: UTDroppedPickup_115 destroyed in UTKillZVolume_1while being spawned!
NetComeGo: Close TcpipConnection_33 59.5.43.52:1170
NetComeGo: Close TcpipConnection_8 79.65.74.167:4092
NetComeGo: Close TcpipConnection_2 77.224.216.150:49337
NetComeGo: Close TcpipConnection_26 83.199.220.223:49283
NetComeGo: Close TcpipConnection_12 85.147.33.104:65259
NetComeGo: Close TcpipConnection_3 83.34.130.20:2465
NetComeGo: Close TcpipConnection_27 87.163.83.65:2182
NetComeGo: Close TcpipConnection_29 123.215.97.136:1706
NetComeGo: Close TcpipConnection_19 84.12.21.161:1266
NetComeGo: Close TcpipConnection_21 217.94.231.120:1149
NetComeGo: Close TcpipConnection_28 89.49.1.1:61310
NetComeGo: Close TcpipConnection_0 85.144.150.5:49277
NetComeGo: Close TcpipConnection_18 82.234.21.127:2157
NetComeGo: Close TcpipConnection_22 80.132.104.41:4529
NetComeGo: Close TcpipConnection_25 81.25.16.77:2824
NetComeGo: Close TcpipConnection_5 91.14.47.141:49446
NetComeGo: Close TcpipConnection_15 83.20.192.151:2036
NetComeGo: Close TcpipConnection_31 213.41.185.178:2862
NetComeGo: Close TcpipConnection_32 91.64.198.194:46833
NetComeGo: Close TcpipConnection_24 124.170.242.77:1645
NetComeGo: Close TcpipConnection_7 137.195.250.2:37800
NetComeGo: Close TcpipConnection_17 213.114.72.180:1474
NetComeGo: Close TcpipConnection_14 91.122.110.114:4472
NetComeGo: Close TcpipConnection_30 78.48.160.56:63218
NetComeGo: Close TcpipConnection_34 83.189.214.20:4812
NetComeGo: Close TcpipConnection_35 81.225.86.71:33094
ScriptLog: LiftCenter_1 drifted!!!
I'm running
debian

Last edited by LODEEP : 14th October, 2007 at 03:15 PM. Reason: Server specs added
Reply With Quote
  #4  
Unread 14th October, 2007, 03:03 PM
Sabrina Sabrina is offline
Rampage
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 56
Default

i got the same problem
we play and the server crash randomly all player are kicked out
server stay in webBrowser but we can't connect

all time this appears i got this

Log: UDP recvfrom error: 111 (SE_ECONNREFUSED) from 0.0.0.0:0
Reply With Quote
  #5  
Unread 14th October, 2007, 03:22 PM
|BEWARE|Spaz |BEWARE|Spaz is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 6
Default

my linux server has the problem that nobody is connecting :S
Reply With Quote
  #6  
Unread 14th October, 2007, 05:31 PM
OsAKenny OsAKenny is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Sabrina View Post
i got the same problem
we play and the server crash randomly all player are kicked out
server stay in webBrowser but we can't connect

all time this appears i got this

Log: UDP recvfrom error: 111 (SE_ECONNREFUSED) from 0.0.0.0:0
We have the same problem and also the UDP recfrom error
System is Ubuntu 6.06 LTS

Last edited by OsAKenny : 14th October, 2007 at 06:20 PM.
Reply With Quote
  #7  
Unread 14th October, 2007, 05:57 PM
Socke Socke is offline
Rampage
 
Join Date: Dec 2002
Location: Germany.gif
Posts: 57
Default

Same problem on debian here
Reply With Quote
  #8  
Unread 15th October, 2007, 09:25 AM
Art_illery Art_illery is offline
Killing Spree
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 24
Default

Same here on Gentoo Linux 2007.0 64 Bit OS.

I already sent logs of the Process to EPIC staff yesterday. This is pretty annoying. The Process itself runs on neatly, and when you send the Process a SIGTERM, it shuts down itself properly. But every client gets booted.

Here are my logs from the last Hang-up.

NetComeGo: Open TheWorld 82.93.192.253:49361
Log: Client netspeed is 10000
Log: UTPlayerController_32 got player TcpipConnection_22
Warning: Login failed: Server is already at capacity.
NetComeGo: Open TheWorld 82.93.192.253:49361
NetComeGo: Close TcpipConnection_19 69.112.94.120:49688
NetComeGo: Open TheWorld 81.15.33.174:20946
Log: Client netspeed is 10000
NetComeGo: Open TheWorld 81.15.33.174:20946
NetComeGo: Close TcpipConnection_21 217.87.99.109:4292
NetComeGo: Close TcpipConnection_16 84.153.42.234:3117
NetComeGo: Close TcpipConnection_20 89.80.28.9:2270
NetComeGo: Close TcpipConnection_2 217.237.107.224:4363
NetComeGo: Close TcpipConnection_6 87.175.198.74:33253
NetComeGo: Close TcpipConnection_3 89.244.240.193:49276
NetComeGo: Close TcpipConnection_13 91.64.108.231:33000
NetComeGo: Close TcpipConnection_22 86.216.25.140:1083
NetComeGo: Close TcpipConnection_1 84.57.41.61:3484
NetComeGo: Close TcpipConnection_12 91.64.108.190:49350
NetComeGo: Close TcpipConnection_15 87.171.128.211:62977
NetComeGo: Close TcpipConnection_0 80.130.46.151:28862
NetComeGo: Close TcpipConnection_4 82.93.238.161:58112
ScriptLog: LiftCenter_2 drifted!!!
NetComeGo: Close TcpipConnection_24 82.93.192.253:49361
NetComeGo: Close TcpipConnection_26 81.15.33.174:20946
Log: appRequestExit(0)

Success - 0 error(s), 0 warning(s)

Execution of commandlet took: 2450.80 seconds
Exit: Preparing to exit.
Exit: Game engine shut down
Exit: closesocket error (11)
Exit: UTcpNetDriver shut down
Exit: Object subsystem successfully closed.
Log: Shutting down FaceFX...
Log: FaceFX shutdown.
Exit: Exiting.
Exit: Name subsystem shutting down

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The only odd thing i can see, is the error message,when the Serverprocess shuts down "Exit: closesocket error (11)".

Ingame on the CLient side the hang-up would announce itself by some serious lags (teleporting-style) for 2-3 Seconds in which everybody lags around alot, but still able to fire or move, then suddenly, firing your weapons won´t be shown, and that´s it then.
Only way to remedy is to kill the Process and restart the Server.

On my System, we always play one map, which runs fine, then after a mapswitch 2-5 minutes into the next map, KAzoom --> Hang-up.

Last edited by Art_illery : 15th October, 2007 at 09:30 AM.
Reply With Quote
  #9  
Unread 15th October, 2007, 10:01 AM
apophis.ch apophis.ch is offline
Killing Spree
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 41
Default And one more

Have the same problem (debian again)

I tried to get a bit more information...

As already said when it happens, you get lag, then cant shoot and finally got disconnected.

For me it looks like it only happens if the Server is full. Its difficult to see how many people are exactly on the server (you can only see 20 ingame and the server browser is slow) any other way how to see how many people are on it? beside the message "Server is at capacity" ? (Never had a empty hanging server)

The physics error in (NpActor.cpp) happens also the same time, but I think thats not the source of the Problem, or at least not only, because I get this error also without the hang-up and it doesnt seem to have a problem.

It also looks like the CPU goes to 99.9% when this hang-up happens.

I tried to limit the Public connections (22 of 24) but then the server didn't start at all, maybe wrong Command Line Parameter. However I copy pasted them.

Seems to be a very common problem can't be hard to reproduce, so I hope for a fast fix on it.
Reply With Quote
  #10  
Unread 15th October, 2007, 01:57 PM
LODEEP's Avatar
LODEEP LODEEP is offline
Rampage
 
Join Date: Aug 2002
Location: Netherlands
Posts: 71
Default

Quote:
It also looks like the CPU goes to 99.9% when this hang-up happens.
Yup cpu is going skyhigh when the "crash" happens
Reply With Quote
  #11  
Unread 15th October, 2007, 02:42 PM
Suxxess Suxxess is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Default

The same here
Debian etch 4.0 , 32 bit
E6600 , 4 GB Ram

The server was nearly full 22 / 24 , then the server feel laggy and the ping increased. One Core of the dual core were at 99,9% and then the same happend, alle players lose their connections and the server were unreachable. (vCTF game)

In the game before with me + 3 bots in TDM, no problems.

*Edit*
I run several servers and the server went down after ~10 minutes. It's regardless if the map restartet or the server is full / low, after the time the server geht high cpu usage, lag and player disconnects.

Last edited by Suxxess : 15th October, 2007 at 09:43 PM.
Reply With Quote
  #12  
Unread 16th October, 2007, 03:29 AM
amish amish is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Default

im gettting somewhat the same errors - debian


Log: UTPlayerController_7 got player TcpipConnection_7
NetComeGo: Close TcpipConnection_4 72.64.104.110:63010
NetComeGo: Open TheWorld 72.64.104.110:63010
Log: UDP recvfrom error: 111 (SE_ECONNREFUSED) from 0.0.0.0:0
NetComeGo: Open TheWorld 75.88.47.203:2122
Log: Client netspeed is 10000
ScriptLog: # - Attempting to sync up the weapon
NetComeGo: Open TheWorld 216.246.224.31:1196
Log: Client netspeed is 10000
NetComeGo: Close TcpipConnection_6 70.212.125.182:1716
NetComeGo: Close TcpipConnection_0 65.190.253.182:62444
NetComeGo: Close TcpipConnection_7 128.226.231.139:4037
NetComeGo: Close TcpipConnection_3 75.180.34.213:56722
NetComeGo: Close TcpipConnection_2 198.82.113.179:50159
NetComeGo: Close TcpipConnection_5 71.67.137.159:11490
NetComeGo: Close TcpipConnection_8 72.64.104.110:63010
NetComeGo: Close TcpipConnection_9 75.88.47.203:2122
NetComeGo: Close TcpipConnection_10 216.246.224.31:1196
__________________
Reply With Quote
  #13  
Unread 16th October, 2007, 07:09 AM
KRIS_PL's Avatar
KRIS_PL KRIS_PL is offline
Killing Spree
 
Join Date: Jun 2005
Location: Poland
Posts: 29
Default

Exactly the same error on FedoraCore 4, Celeron 1.7, 1 GB DDR - but server isn't over performance, rest procesess runing without problems.
Reply With Quote
  #14  
Unread 16th October, 2007, 07:37 AM
isomniac isomniac is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Default

Havent had this problem (yet) but only a buddy and i have been playing w/ bots.....
running centos 5 emt64;3gb;40hdd
as css server is running the background....dm-shangrila/insosUTbeta......
Reply With Quote
  #15  
Unread 16th October, 2007, 10:25 AM
g!zZMo g!zZMo is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Exclamation

same here:
(independent of gametype and player count!)

2 players, DM - crashed/collapsed after 5-10 mins
Quote:
Log: ########### Finished loading level: 12.566004 seconds
Init: Game engine initialized
Log: Initializing Game Engine Completed
Log: GAME PATH IS UTDeathmatch
NetComeGo: Open TheWorld 79.210.164.192:63602
Log: Client netspeed is 10000
Log: UTPlayerController_0 got player TcpipConnection_0
NetComeGo: Open TheWorld 84.57.154.90:1759
Log: Client netspeed is 10000
ScriptLog: START MATCH
ScriptLog: Num Matches Played: 0
Log: UTPlayerController_1 got player TcpipConnection_1
NetComeGo: Open TheWorld 85.216.87.186:1081
Log: Client netspeed is 10000
NetComeGo: Close TcpipConnection_2 85.216.87.186:1081
NetComeGo: Open TheWorld 85.216.87.186:1081
Log: UDP recvfrom error: 111 (SE_ECONNREFUSED) from 0.0.0.0:0
NetComeGo: Open TheWorld 85.216.87.186:1082
Log: Client netspeed is 10000
NetComeGo: Close TcpipConnection_0 79.210.164.192:63602
NetComeGo: Close TcpipConnection_1 84.57.154.90:1759
ScriptLog: LiftCenter_2 drifted!!!
NetComeGo: Close TcpipConnection_3 85.216.87.186:1081
NetComeGo: Close TcpipConnection_4 85.216.87.186:1082
and another one:

8-10 players, vCTF - crashed/collapsed after 5-10 mins
Quote:
NetComeGo: Close TcpipConnection_6 87.181.59.135:2885
NetComeGo: Open TheWorld 87.181.59.135:2885
Log: UTPlayerController_7 got player TcpipConnection_7
NetComeGo: Open TheWorld 80.202.16.119:30409
Log: Client netspeed is 10000
Log: UTPlayerController_8 got player TcpipConnection_9
NetComeGo: Open TheWorld 91.65.227.68:62368
Log: Client netspeed is 10000
Log: UTPlayerController_9 got player TcpipConnection_10
NetComeGo: Open TheWorld 91.65.247.33:1854
Log: Client netspeed is 10000
NetComeGo: Open TheWorld 88.73.190.79:2244
Log: Client netspeed is 10000
Log: UTPlayerController_10 got player TcpipConnection_12
NetComeGo: Close TcpipConnection_10 91.65.227.68:62368
Log: UTPlayerController_11 got player TcpipConnection_11
NetComeGo: Close TcpipConnection_12 88.73.190.79:2244
NetComeGo: Open TheWorld 88.73.190.79:2244
Log: UDP recvfrom error: 111 (SE_ECONNREFUSED) from 0.0.0.0:0
NetComeGo: Close TcpipConnection_11 91.65.247.33:1854
ScriptLog: # - Attempting to sync up the weapon
NetComeGo: Open TheWorld 89.245.120.18:63091
ScriptLog: HIT Terrain_1
NetComeGo: Close TcpipConnection_8 87.181.59.135:2885
NetComeGo: Close TcpipConnection_4 85.23.24.247:4959
NetComeGo: Close TcpipConnection_0 86.68.70.194:49299
NetComeGo: Close TcpipConnection_7 195.146.111.93:49255
NetComeGo: Close TcpipConnection_2 84.57.154.90:1668
NetComeGo: Close TcpipConnection_3 85.216.87.186:1050
NetComeGo: Close TcpipConnection_9 80.202.16.119:30409
NetComeGo: Close TcpipConnection_1 79.210.164.192:62983
NetComeGo: Close TcpipConnection_5 84.171.227.49:49709
NetComeGo: Close TcpipConnection_13 88.73.190.79:2244
NetComeGo: Close TcpipConnection_14 89.245.120.18:63091
server doesn't seem to crash, because it's still running in the console/screen and can be stopped via "ctrl + c" - but the users can't (re)connect any more.

Quote:
[...]

NetComeGo: Close TcpipConnection_13 88.73.190.79:2244
NetComeGo: Close TcpipConnection_14 89.245.120.18:63091
Log: CTRL-C has been pressed.

Log: appRequestExit(0)
Exit: Preparing to exit.
Exit: Game engine shut down
Exit: closesocket error (29)
Exit: UTcpNetDriver shut down
Exit: Object subsystem successfully closed.
Log: Shutting down FaceFX...
Log: FaceFX shutdown.
Exit: Exiting.
Exit: Name subsystem shutting down
Uninitialized: Log file closed,
haven't heard of any windowze-server with the same problem, so it seems to be linux-specific.

any ideas so far?
g!z.
Reply With Quote
  #16  
Unread 16th October, 2007, 10:45 AM
jeppo jeppo is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: May 2007
Location: Germany
Posts: 3
Default

i set ?bShouldAdvertise=False and it looks it works.

ps: sry for my bad english
__________________
Unreal Sidebar Homepage
Reply With Quote
  #17  
Unread 16th October, 2007, 10:56 AM
Suxxess Suxxess is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by jeppo View Post
i set ?bShouldAdvertise=False and it looks it works.

ps: sry for my bad english
With other players or alone with bots?
Because with that setting your server isn't shown in the serverbrowser, or?

Perhaps the server only crash if you have two or more real players.
Reply With Quote
  #18  
Unread 16th October, 2007, 11:02 AM
KRIS_PL's Avatar
KRIS_PL KRIS_PL is offline
Killing Spree
 
Join Date: Jun 2005
Location: Poland
Posts: 29
Default

Quote:
Originally Posted by Suxxess View Post
With other players or alone with bots?
Because with that setting your server isn't shown in the serverbrowser, or?

Perhaps the server only crash if you have two or more real players.
My always down when there were more than 4 net players, also as somebody wrote above, server still runing but no one can connect after crusch, i have to kill process and start again, one more thing: server don't starts with first run start string, said sth stupid errors, after three four times, starts normally - madness
Reply With Quote
  #19  
Unread 16th October, 2007, 03:15 PM
jeppo jeppo is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: May 2007
Location: Germany
Posts: 3
Default

tested with 8 human players over three maps
and yes with this setting the server isn't shown in the serverbrowser
__________________
Unreal Sidebar Homepage
Reply With Quote
  #20  
Unread 17th October, 2007, 12:21 PM
Suxxess Suxxess is offline
Forum Newcomer
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Default

I will try it too . If I get enough Players from my clan at the same time

But if that true, Epic should work on a better solution as gamespy.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.

All pages are copyright The Unreal Admins Page.
You may not copy any pages without our express permission.